operatii estetice, chirurgie plastica, chirurgie estetica, chirurgie cosmetica, chirurgia siluetei, chirurgie, chirurgie estetica faciala, chirurgia plastica dupa nastere, chirurgia plastica masculina
Home Operatii estetice Album foto Programare Contact
Marire Sani - Operatii Pentru Marire Sani - Programare Online Consultare - Informatii Despre Mamoplastia De Augmentare
» Te aflii aici :
  
Marire Sani - Operatii Pentru Marire Sani - Programare Online Consultare - Informatii Despre Mamoplastia De Augmentare
Despre Dr. Voicu
Despre Bendis Medical
Operatii estetice
Articole
Testimoniale
Blog
Contact
Link-uri utile
Testimoniale
Marirea sanilor
Stimate domnule dr. VOICU, cuvintele nu pot exprima intreaga mea recunostinta pentru ceea ce ati facut pentru mine. Doresc sa imi exprim multumirile pentru intelegerea dumneavostra si rabdarea pe care ati avut-o cu mine si pentru faptul ca acum sun ...
Rinoplastie
Dr. VOICU, nu stiu cum sa va multumesc pentru tot ceea ce ati facut pentru nasul meu. Acum cand ma uit in oglinda sunt bucuroasa si fericita pentru ca intr-adevar ma vad pe mine. Prin aceasta mi-ati dovedit ca sunteti un bun profesionist dar ...
Citeste »
Peeling chimic
“Pana am aflat ce inseamna peelingul chimic am cheltuit o groaza de bani la cabinetele de cosmetica. De acum gata, prin aceasta metoda doctorul VOICU mi-a redat o fata cu pielea fina si am scapat de micile riduri care ma agasau. Acum ma pot ar ...
IOANA 25/2003
IOANA 25/2003

Lipoabsorpţia, o decizie personala

 

Lipoaspiraţia nu este o decizie medicală, ci o decizie persona­la. Felul in care ne vedem pe noi înşine, ne defineşte si ne integrează in societate

 

Unele femei nu consideră că aşa numita celulită ar fi ceva care să le dezavantajeze, dar pentru multe femei care au celulită în diferite regiuni ale corpului, această operaţie oferă mul­te satisfacţii personale. A acceptat să ne răspundă la întrebările pe această te­mă dr. Radu Voicu, medic specialist chirurgie plas­tică la Spitalul Universitar CF nr. 2, Bucureşti.

Prietenii si membrii fa­miliei vă pot spune păre­rea lor despre această acţiune chirurgul plastician va poate da recomandările medicale, dar dvs. şi numai dvs. sunteţi cea ca­re hotărâţi ce este mai bi­ne-să optaţi sau nu pen­tru acesta intervenţie.

Acest tip de operaţie se practică din perioada ani­lor 1980, de atunci şi pâ­nă acum un mare număr de femei beneficiind de rezultatele intervenţiei.

Lipoaspiraţia, cunoscu­tă şi sub numele de lipo­sculptură sau liposucţie, se adresează deopotrivă femeilor si bărbaţilor care au depozite de grăsime în diferite regiuni ale cor­pului, depozite care nu răspund la tratament die­tetic sau la exerciţii fizice.

 

 

ELIMINAREA GRĂSIMII.  Mai mult de jumătate din masa de ţesut gras a corpului se găseşte în ţesutul conjunctiv din derm (1). Sonda aspiratorului se introduce in acest ţesut (2) şi introduce o substanţă care dizolvă celulele adipoase. Du­pă câteva ore, ţesutul adipos se înmoaie, iar celulele grase se desprind de ţesutul conjunctiv, piele şi nervi (3). Dacă mai târ­ziu vor creşte în volum, grăsimea va fi mai bine distribuită.

 

 

 

Intervenţia chirurgicală

 

Intervenţia chirurgicală constă in eliminarea grăsi­mii din depozitele lipidice prin intermediul unor mici incizii si al canulei de lipo­aspiraţie conectată la un aspirator.

Numărul celulelor grase in corpul uman este fix. Prin eliminarea unor ce­lule grase, numărul celor rămase scade. Eliminarea grăsimii este permanentă, dar dacă se obţine o creştere a volumului celulelor grase printr-un proces de îngrăşare, volumul creşte si în zona aspirată, dar dis­tribuţia grăsimii va fi mult mai uniformă.

O zonă lipoaspirată nu mai poate deveni la fel de mare cum a fost înainte de operaţie. Cicatricele rămase în urma operaţiei sunt mini­me şi nu pun probleme din punct de vedere estetic.

 

Tehnici tumescen­te

 

Tehnicile moderne de li­posculptură folosesc in injec­tarea ariei care va fi aspi­rată cu un lichid care con­ţine anestezic diluat pen­tru a elimina disconfortul postoperator si adrenalină pentru a reduce sângera­rea. Aceste tehnici se nu­mesc „Tehnici tumescen­te".

 

Durata spitalizării

 

Operaţia se efectuează sub anestezie generală, deoa­rece este cea mai sigură, garantând în acelaşi timp şi confortul operator al e­chipei chirurgicale.

Lipoaspiraţiile prin care se elimină cantităţi mari de grăsime necesită 1 - 2 zile de spitalizare postope­ratorie, pentru a rămâne după operaţie sub obser­varea personalului medi­co-chirurgical de specia­litate. Pentru zonele mici si cantităţi minime aspira­te se poate părăsi spitalul a 2-a zi după operaţie.

 

Efecte postoperatorii

 

După operaţie trebuie să purtaţi un garment (ban­daj compresiv) special pentru zonele aspirate. A­cest garment trebuie pur­tat timp de 24 ore, 3-6 săptămâni postoperator, pentru a obţine rezultatul dorit. Durerea postopera­torie este minima si se poate trata cu medicaţie analgezică.

 

Reluarea Activitatii

 

De obicei, activitatea paci­entului se poate relua du­pă 2-3 zile. Activităţile solicitante fizic mai necesită o scurtă perioadă de repaus pentru a asigura o vindecare co­rectă. Activităţile totale se pot relua, de regulă, după cca. 6 săptămâni. Rezultatele devin vizibi­le la 3-4 săptămâni posto­perator, dar efectul total al operaţiei este vizibil după o perioadă de timp mai îndelungată.

 

Efecte benefice

 

Lipoaspiraţia este o opera­ţie care realizează înde­părtarea depozitelor de grăsime, producând o con­turare a corpului, motiv pentru care este denumită şi liposculptură. Aceasta duce la o creştere a încre­derii în propria persoană, deoarece noul „look" este încântător pentru ochi.

De reţinut că, în cazul în care vă îngrăşaţi după operaţie, se vor îngrăşa şi zonele aspirate, dar contu­rarea corpului va fi cea de după operaţie.

Lipoaspiraţia are drept scop conturarea corpului şi nu slăbitul! Pentru a pierde în greutate, cele mai indicate metode sunt dieta si exerciţiile fizice.

Beneficiile emoţionale şi psihologice ale acestei operaţii sunt creşterea în­crederii în sine, o imagine a corpului îmbunătăţită şi o mare satisfacţie perso­nală a pacientului.

   
Operatii estetice
» AUGMENTAREA MAMARA
» PEELING CHIMIC
» LIPOASPIRATIA
» LIFTINGUL SPRANCENELOR
» LIPOASPIRATIA
» RINOPLASTIA
» CLITOROPLASTIA
» REMODELARE LABII MARI
» REVIZUIRE CICATRICI
» BLEFAROPLASTIA
Aboneaza-te la newsletter pentru a primi
lunar noutati din domeniul
chirurgiei estetice :
Prezentarea unei operatii
MAMELOANE RETRACTATE

Pentru multe femei mameloanele retractate pot creea stare de discomfort. O areola plata sau chiar un mamelon retras spre interior fata de suprafata sanului poate fi o cauza de de stress si deasemenea poate creea probleme in perioada de alaptare. Inf ...
PEELING CHIMIC
Peelingul chimic este o interventie cu un efect foarte bun pentru vitalitatea si aspectul pielii. Rolul acestui procedeu este de a inlatura modificarile superficiale de pigmentare si ridurile fine. Nu are efect pentru ridurile profunde. Acest procedeu se poate realiza ...
Mai multe »
Despre Dr. Voicu   Despre Bendis Medical   Album foto   Operatii estetice   Programare   Articole   Testimoniale   Linkuri utile   Contact
©2006 Bendis Medical S.R.L. Toate drepturile rezervate.